TOP sfaturi pentru o inimă sănătoasă!

TOP sfaturi pentru o inimă sănătoasă!

Bolile inimii sunt principala cauză de deces, internare în spital şi handicap fizic la nivelul populaţiei adulte şi vârstnice din România. Partea bună este că 80% din afecțiunile inimii pot fi prevenite, spun medicii din cadrul clinicii NutriLife.

Cele mai multe riscuri au legătură cu dieta și cu stilul de viață – acestea sunt punctele esențiale pe care trebuie să le ții sub control. Moderația este calea cea mai sigură de prevenire.

Regulile de aur de care trebuie să ținem cont pentru a avea o inimă sănătoasă, potrivit medicilor NutriLife sunt: 

Mergi din timp la medic!

Alege să faci cel puțin o vizită pe an medicului specialist cardiolog, în special dacă ai peste 45 de ani și mai ales dacă ai în familie antecedente de infarct miocardic sau accident vascular cerebral la vârste fragede, adică sub 55 de ani.

Mănâncă sănătos!

Adoptă o dietă de tip mediteranean. Regimul alimentar recomandat de către medicul cardiolog este unul sărac în sare și bogat în legume, fructe proaspete și fibre. Carnea grasă, precum cea de porc, vită sau miel trebuie mâncată cu moderație. Acest tip de carne este bogată în grăsimi rele care se depun pe arterele inimii, încetinind funcțiile cardiace.

Fă orice formă de mișcare îți place și ți se potrivește, minimum 30 minute/zi!

Sedentarismul este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Luând în considerare prevalența ridicată a obezității, activitatea fizică este o prioritate. Această diminuează riscul de a dezvoltă boli de inima prin întârzierea depunerii de colesterol în artere, creșterea oxigenării mușchiului inimii, creșterea colesterolului bun (HDL), îmbunătățirea toleranței la glucoză și a sensibilității la insulină, ajutând la gestionarea greutății și la reducerea tensiunii arteriale.

Renunță la fumat!

Fumul de țigara conține peste 4000 substanțe chimice, din care cca 60 sunt recunoscute drept cancerigene. Acestea afectează sistemul cardiovascular prin: creșterea tensiunii arteriale, accelerarea frecvenței cardiace, diminuarea aportului de oxigen, determinarea formării de plăci de aterom, reducerea nivelului de HDL-colesterol (colesterol bun), declanșarea crizelor anginoase.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROGRAMEAZĂ O ÎNTÂLNIRE CU

Specialiștii noștri

Contactează-ne pentru orice informații ai nevoie

Sari la conținut