Cu diabetul în concediu

Cu diabetul în concediu

Pacienții cu diabet se pot bucura pe deplin de vacanță, dacă au grijă de câteva aspecte importante.

 „Este esențial, și în vacanță, ca pacienții să mențină glicemia sub control, pentru a evita episoadele de hipoglicemie ori de hiperglicemie. Diabetul este o  boală în care glicemia se află sub controlul nenumăraților hormoni, iar căldura mare duce la un dezechilibru metabolic. 

Pacienții care își administrează insulină, observă pe timpul caniculei modificări foarte mari ale valorilor glicemice, pentru că temperaturile ridicate produc vasodilatație. Vasodilatația duce la anomalii în absorbția insulinei, deci pot să apară niște oscilații pe care pacientul trebuie să le țină sub control”, explică dr. Marlena Pascu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice.

𝐀𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞, 𝐮𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐦 ș𝐢 𝐫𝐢𝐬𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐢𝐜𝐢

Soarele eliberează radiații UV, care ne pot leza pielea și ochii, mai ales atunci când razele sunt extrem de puternice. Este bine ca pacienții cu diabet să își ia anumite măsuri de precauție pentru a limita expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete ale acestuia. 

„Chiar dacă pacientului îi place să facă plajă, să stea la soare este bine să evite orele în care soarele este foarte puternic. La fel ca și căldura, arsurile solare reprezintă un stres pentru organism. Dacă pacientul stă prea mult la soare și simte că pielea îi arde, trebuie să știe că îi poate afecta controlul diabetului. Mai mult, pacienții cu diabet trebuie să aibă grijă de sănătatea picioarelor lor, deoarece diabetul poate afecta nervii de la nivelul membrelor inferioare și poate cauza dificultăți când vine vorba de vindecarea rănilor sau ulcerațiilor”, atrage atenția medicul.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROGRAMEAZĂ O ÎNTÂLNIRE CU

Specialiștii noștri

Contactează-ne pentru orice informații ai nevoie

Sari la conținut