DIABET. Ce meniuri pot alege pacienții?

DIABET. Ce meniuri pot alege pacienții?

Cele mai bune alimente pentru diabetici sunt cele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale. 

Mâncați o varietate de alimente. Din moment ce niciun aliment nu este perfect, este nevoie de un amestec echilibrat de alimente pentru a obține toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie. Consumați mai multe alimente proaspete și mai puține alimente procesate; evitați mâncărurile de tip fast-food și junk food. Alegeți cu atenție grăsimile. Reduceți consumul de carne, pielea de pe carnea de pasăre, produse lactate grase, margarina, alimentele prăjite, gustările procesate și alimentele gătite care conțin acizi grași trans (grăsimi săturate care prin procesare devin solide); folosiți ulei de măsline sau de rapiță pentru a găti alimentele și consumați peste și nuci pentru a asimila necesarul de „grăsimi bune”.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROGRAMEAZĂ O ÎNTÂLNIRE CU

Specialiștii noștri

Contactează-ne pentru orice informații ai nevoie

Sari la conținut