Ficatul gras și diabetul: Ce trebuie să știți?

Ficatul gras și diabetul: Ce trebuie să știți?

Ficatul gras non-alcoolic (FGNA) este una dintre cele mai comune forme de boală hepatică cronică, ce se manifestă când grăsimea se acumulează în ficat fără legătură cu consumul de alcool. Interesant este că FGNA este frecvent asociat cu diabetul de tip 2.

Legătura dintre ficat gras și diabet:

Rezistența la insulină este un teren comun pentru ambele condiții. Diabetul tip 2 apare când corpul nu mai folosește insulină eficient, iar acest lucru poate duce la acumularea de grăsime în celulele ficatului. Inflamația joacă un rol în deteriorarea celulelor hepatice, care poate fi exacerbata de glicemia ridicată și de obezitate.

Factori de risc comuni includ greutatea excesivă, hipertensiunea arterială, nivelurile anormale de lipide din sânge și metabolismul ineficient.

Ce putem face?

  • Controlul glicemiei: Menținerea unui nivel optim al glicemiei este esențială.
  • Alimentația aănătoasă: Dieta mediteraneană, bogată în legume, fructe, grăsimi sănătoase și proteine slabe, a fost asociată cu beneficii semnificative.
  • Activitate fizică regulată: Exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea grăsimii corporale.
  • Monitorizarea greutății: Menținerea unei greutăți sănătoase poate preveni sau ameliora ambele condiții.

Consultați-vă medicul: Este important să lucrați îndeaproape cu medicul pentru a monitoriza și a gestiona aceste condiții.

La NutriLife, suntem aici să vă sprijinim cu consultări specializate, sfaturi de nutriție și strategii personalizate de management al sănătății. Nu lăsați ficatul gras și diabetul să vă pună sănătatea în pericol!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROGRAMEAZĂ O ÎNTÂLNIRE CU

Specialiștii noștri

Contactează-ne pentru orice informații ai nevoie

Sari la conținut