TOP 5 sfaturi pentru pacienții cu diabet

TOP 5 sfaturi pentru pacienții cu diabet

Diabetul, o boală cronică, implică o serie de provocări în viața de zi cu zi. Este esențial să fii înarmat cu informațiile necesare pentru a-ți gestiona boala eficient. 

„Le recomand pacienților să adopte un stil de viață sănătos. Acest lucru presupune: să mănânce sănătos, să evite excesele. Alimentația este un factor esențial în gestionarea diabetului. 

Este recomandat un regim alimentar echilibrat, cu accent pe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Exercițiul fizic regulat, 30 de minute în fiecare zi, ajută la menținerea unui nivel sănătos de zahăr în sânge și la prevenirea complicațiilor pe termen lung ale diabetului. Monitorizarea regulată a nivelurilor de zahăr din sânge este vitală pentru gestionarea eficientă a diabetului. Acest lucru permite pacientului să ajusteze dieta, medicamentele și nivelul de activitate fizică în funcție de nevoi.  Este esențial ca pacientul să ia medicamentele pentru diabet conform indicațiilor medicului. Nu trebuie omise dozele. Este la fel de important ca pacientul să meargă la controalele medicale periodice pentru a se asigura că tratamentul funcționează eficient și pentru a depista la timp eventualele complicații. Este esențial să reducă stresul. Stresul poate avea un impact semnificativ asupra nivelurilor de zahăr din sânge. Foarte important este să aibă și un somn adecvat”, spune dr. Marlena Pascu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, doctor în științe medicale, director medical Clinica NutriLife.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROGRAMEAZĂ O ÎNTÂLNIRE CU

Specialiștii noștri

Contactează-ne pentru orice informații ai nevoie

Sari la conținut